VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Video/Volodimir Zelenski susține că Ucraina va fi membră a UE cu drepturi depline:„Ne îndreptăm pas cu pas spre aderare”

Președintele Volodimir Zelenski susține că „Ucraina va fi membră a UE cu drepturi depline și este mai aproape de Europa ca niciodată”. De asemenea, Președintele Ucrainei a apreciat activitatea Parlamentului care a lucrat „eficient” și a aprobat mai multe legi importante care aproprie Ucraina de Uniunea Europeană.

„Oricât de dificil ar fi – chiar și în condițiile unui astfel de război – ne îndreptăm pas cu pas spre aderarea deplină la UE”, a transmis Volodimir Zelenski într-un nou discurs

Președintele Ucrainei a informat că a semnat mai multe documente privind aderarea la Convenția privind simplificarea formalităților în comerțul cu mărfuri și la Convenția privind regimul de tranzit comun: „Acestea reprezintă punerea în aplicare efectivă a regimului vamal fără vize. Am făcut-o într-un timp record și într-un mod complet coordonat, cu toate ramurile guvernului.”

„Vreau să le mulțumesc tuturor diplomaților noștri, funcționarilor guvernamentali, deputaților care au asigurat acest rezultat. Ucraina va fi un membru cu drepturi depline al UE și suntem deja mai aproape de Europa decât oricând în deceniile anterioare”, a conchis președintele Ucrainei.

Amintim că la data de 23 iunie, 2022 Republica Moldova și Ucraina au primit statut de țară candidat pentru aderare la UE. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de liderii blocului comunitar, reuniți în cadrul Consiliului European. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.