VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ploaia a stricat asfaltul de pe strada Ion Creangă, dată în exploatare acum un an

Strada Ion Creangă din mun. Chișinău, renovată acum un an, a fost deterioarată în urma ploii torențiale de marți, 30 august. Consilierul municipal PAS, Roman Cojuhari a publicat mai multe poze și s-a întrebat dacă autoritățile municipale „vor cere de urgență inspectarea acestei străzi cât este valabil termenul de garanție”. Autoritățile municipale au venit cu precizări și susțin că lucrările nu au fost recepționate iar „defecțiuni depistate sunt în responsabilitatea antreprenorului”

În imaginile publicate de Roman Cojuhari se observă că un strat de asfalt de pe banda pentru transportul public s-a despins pe o porțiune din apropierea intersecției străzilor Ion Creangă și Vissarion Belinski, formând o gaură în carosabil.

Direcția Transport Public și Căi de Comunicație, susține că nu a recepționat lucrările, în calitate de beneficiar și „oricare defecțiuni depistate la această etapă sunt în totalitate în responsabilitatea antreprenorului”.

”Totodată, conform condițiilor contractuale, garanția pentru lucrările excutate este de 5 ani, din momentul recepției la terminarea lucrărilor, care, după cum am menționat, nu a avut loc. În luna august, curent, antreprenorul a solicitat demararea procedurii de recepție la terminarea lucrărilor, cu convocarea Comisiei de lucru. Convocarea, însă, este posibilă doar după ce lucrările au fost realizate în totalitate, în conformitate cu documetația de execuție, iar pe șantier, până la moment, încă se execută lucrări. Astfel, la depistarea unor defecte, procedura de recepție la terminarea lucrărilor va fi amânată până la remedierea tuturor neregulilor identificate”, menționează Direcția Transport Public și Căi de Comunicație.

Contractul privind reparația capitală a străzii Ion Creangă a fost încheiat pe 16 octombrie 2020 cu agentul economic Genesis International SRL, iar costul lucrărilor a fost de aproximativ 70 de milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.