VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O nouă reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere RM – UE. Va fi discutat parcursul european al țării

Legislativul va găzdui reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM – UE). Evenimentul se va desfășura miercuri, 29 noiembrie 2023. În cadrul reuniunii se va discuta despre parcursul european al Republicii Moldova, precum și despre progresele înregistrate de țara noastră în contextul implementării celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat emis de Legislativ, agenda reuniunii include discuții atât cu deputații din majoritatea parlamentară, cât și cu cei din opoziție. Ulterior, pe data de 30 noiembrie, copreședinții CPA RM-UE, Mihail Popșoi și Siegfried Mureșan, vor susține o conferință de presă.

Pe parcursul vizitei la Chișinău, delegația Parlamentului European la CPA RM-UE are planificate întrevederi cu conducerea țării – Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Prim-ministrul Dorin Recean. Europarlamentarii se vor mai întâlni cu activiști pentru drepturile omului și cu reprezentanți ai mass-media, precum și cu membri ai Guvernului – ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Stela Leucă.

Din componența delegației Parlamentului European vor face parte eurodeputații Siegfried Mureșan, Ramona Strugariu, Dacian Cioloș, Maria Grapini și Eugen Tomac.

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că vine la Chișinău pentru a vedea cum poate ajuta mai mult autoritățile de la Chișinău în pregătirea negocierilor de aderare. Mureșan a menționat că Republica Moldova face pași importanți spre Uniunea Europeană.

CPA RM-UE reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.