VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Europarlamentar român: Republica Moldova face pași importanți spre Uniunea Europeană

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a anunțat că vine la Chișinău pentru a vedea cum poate ajuta mai mult autoritățile de la Chișinău în pregătirea negocierilor de aderare. Mureșan a menționat că Republica Moldova face pași importanți spre Uniunea Europeană.

În perioada 28-30 noiembrie, oficialul european efectuează o vizită în R. Moldova pentru a co-prezida cea de-a a 14-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova și pentru a se întâlni cu reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului de la Chișinău.

„Vizita noastră are loc la scurt timp de la decizia istorică a Comisiei Europene de a aviza începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Așadar, obiectivul nostru principal este de a reitera sprijinul Parlamentului European pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și de a vedea cum putem ajuta mai mult autoritățile de la Chișinău în pregătirea negocierilor de aderare”, a scris Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare pentru Ucraina și R. Moldova. Potrivit Raportului Comisiei Europene privind extinderea UE, decizia finală urmează să fie luată în luna decembrie la Summitul Consiliului UE.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.