VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MEC: 21 de olimpiade și concursuri republicane vor fi organizate în anul curent de studii

În anul de studii 2023-2024 vor fi organizate și desfășurate 21 de olimpiade și concursuri republicane. Despre aceasta anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Totodată elevii din țara noastră vor participa la 19 concursuri și olimpiade regionale și internaționale.

Într-un comunicat remis presei MEC menționează că programul activităților de susținere a elevilor capabili de performanțe înalte din învățământul general pentru anul 2024 include lista concursurilor și olimpiadelor republicane planificate pentru anul curent de studii, probele de selecție și activitățile de pregătire a loturilor olimpice naționale, lista concursurilor și olimpiadelor internaționale la care urmează să participe Republica Moldova în anul 2024 și evenimentele de premiere a învingătorilor.

Totodată, în scopul selectării loturilor olimpice naționale, urmează a fi organizate 12 baraje de selecție la 8 discipline de concurs: matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, științe, limba engleză și limba franceză”, mai anunță MEC.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.