VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bilanț COVID: 223 de cazuri noi și un deces, înregistrate în ultima săptămână

În perioada 20-26 noiembrie, în R. Moldova au fost înregistrate 223 de cazuri de COVID-19, înregistrând o descreștere cu 17,4% comparativ cu săptămâna precedentă. Datele sunt prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Potrivit ANSP, în rândul copiilor de până la 14 ani s-au înregistrat 26 de cazuri din numărul total.

Totodată a fost înregistrat un caz de deces, în urma infecției COVID-19, la o femeie în vârstă de 84 de ani.

Numărul total de investigații PCR și TDR efectuate în perioada 20 – 26.11.2023 a constituit 10.034 teste, fiind cu 1,5% mai multe comparativ cu săptămâna anterioară a acesteia.

În prezent, continuă procesul de imunizare împotriva gripei sezoniere în instituțiile medico-sanitare publice (în total, fiind utilizate 93,8% din lotul de vaccin antigripal recepționat). Vaccinul este administrat, în mod prioritar, persoanelor din grupele de risc, celor cu maladii cronice și imunitate compromisă, gravidelor. Dacă faceți parte din grupele de risc, adresați-vă medicului de familie pentru a beneficia de vaccin antigripal gratuit. Recomandăm vaccinarea profilactică și respectarea măsurilor de protecție (păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale) și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecțiilor respiratorii acute”, îndeamnă specialiștii ANSP.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.