VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldoveanul care a desenat steaua lui David pe clădirile din Paris, a fost implicat în destabilizarea R. Moldova dirijată de grupul criminal „Șor”

Moldoveanul implicat în desenarea stelei lui David pe mai multe clădiri din Paris, a fost anterior implicat în acțiuni de huliganism și destabilizare dirijate de grupul criminal „Șor”, informează Poliția Republici Moldova.

Patru persoane, între care un cuplu de cetățeni moldoveni, au fost arestate în Franța și extrădați în R. Moldova la începutul lunii noiembrie. Aceștia au desenat de peste 250 de ori “Steaua albastră a lui David”, simbol evreiesc, probabil pentru a semăna neliniște în Franța pe fondul valurilor de incidente antisemite care au avut loc după izbucnirea războiului din Israel.

„În contextul cetățenilor moldoveni implicați în desenarea stelei lui David pe mai multe clădiri din Paris, Franța, Poliția din Republica Moldova a stabilit că este vorba de aceeași persoană care anterior a fost implicată în acțiuni de huliganism și destabilizare dirijate de grupul criminal „Șor”, bărbatul respectiv fiind folosit în scopul destabilizării situației din Republicii Moldova”, precizează Poliția.

Conform oamenilor legii, acțiunea din Franța a fost organizată și dirijată din afara țării și a reprezentat o tentativă de denigrare a imaginii statului Republica Moldova de către aceiași exponenți fugari. Instituțiile de drept cercetează acțiunile persoanelor vizate, precizează poliția.

Potrivit presei franceze, bărbatul de 33 de ani şi femeia de 29 de ani, născuți în Republica Moldova, au acționat la ordinul lui Anatolii Prizenko, un om de afaceri prorus din Republica Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.