VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

O navă care venea din Ucraina a eșuat în Strâmtoarea Bosfor. Traficul maritim, suspendat

O navă care venea din Ucraina încărcată cu 13.000 de tone de mazăre a eşuat luni, 16 ianuarie în Strâmtoarea Bosfor, relatează Reuters.

Traficul prin strâmtoarea care face legătura între Marea Neagră şi Marea Mediterană a fost oprit temporar, însă nu au fost raportate pagube sau avarii, potrivit agenției de transport maritim Tribeca.

Mai multe remorchere au fost trimise pentru a oferi asistență navei, susțin reprezentanții Pazei de Coastă.

Centrul Comun de Coordonare (JCC), care supervizează exporturile de cereale din Ucraina, a indicat în weekend că nava, plecată din portul Pivdenîi, are ca destinaţie portul turc Mersin.

Potrivit agenţiei Tribeca, cargoul înregistrat sub pavilionul statului Palau se afla luni la Acarburnu, la capătul nordic al strâmtorii.

Amintim că un alt cargou care transporta cereale din Ucraina spre China a eşuat acum o săptămână în Canalul Suez, iar autorităţile au reuşit repunerea acestuia pe linia de plutire.

Ucraina și-a reluat exporturile de cereale pe mare începând cu luna iulie a anului trecut după încheierea unui acord mediat internațional pentru a pune capăt blocadei rusești asupra porturilor sale.

La sfârșitul lunii octombrie Rusia a anunțat că își suspendă participarea la acord din cauza atacurilor ucrainene asupra flotei sale ancorate la Sevastopol, însă a revenit asupra deciziei după câteva zile, afirmând că a primit „garanții suficiente” din partea autorităților de la Kiev.

Strâmtoarea Bosfor este una dintre cele mai importante din lume, legând Marea Neagră de strâmtoarea Dardanele prin care navele ajung apoi în Marea Egee și de acolo în Mediterană.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.