VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Statistica de weekend a INSP: 34 de conducători auto, depistați beți la volan

Peste 2600 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere au fost depistate de polițiști în weekend.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 14-15 ianuarie, 34 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport pentru că se aflau în stare de ebrietate, 24 dintre ei în stare de ebrietate avansată.

Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) susține că 667 de șoferi au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză, iar 440 de conducători auto au fost sancționați pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră.

Totodată, 191 de șoferi au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranţă, 230 de conducători auto amendați pentru încălcarea regulilor de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor.

Pentru un trafic în siguranță oamenii legii recomandă:
- Nu urcați la volan dacă ați consumat alcool;
- Atrageți atenția la indicatoarele și marcajele rutiere;
- Ajustați viteza la condițiile de drum și de trafic;
- Cuplați centura de siguranță.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.