VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O navă care transporta cereale din Ucraina a eșuat pe Canalul Suez. Circulația a fost reluată după câteva ore

O navă care transporta cereale din Ucraina spre China a eșuat pentru scurt timp pe Canalul Suez, una dintre cele mai aglomerate rute maritime. Circulația a fost reluată după câteva ore, informează Reuters.

Nava MV Glory, care transporta 65 de mii de tone porumb din Ucraina către China, a naufragiat în apropierea orașului Qantara. Aceasta a plecat pe 25 decembrie din portul ucrainean Ciornomorsk spre Istanbul, unde a trecut de controlul unor reprezentanți turci, ruși, ucraineni și ai ONU.

„M/V Glory a suferit o defecțiune tehnică, în timp ce se alătura unui convoi spre sud în apropiere de Alaqantarah”, a anunţat Autoritatea Canalului Suez (SCA) într-un comunicat, adăugând că nava a fost repusă pe linia de plutire.

Conform autorităților din zonă, a fost nevoie de intervenția a trei remorchere pentru a o muta. Oficialii nu au identificat încă motivul exact pentru care nava a naufragiat. Aparent, ar fi fost vorba despre o defecțiune tehnică.

Canalul Suez este un drum comercial foarte important, făcând legătura între Europa și Asia, iar orice blocare a sa are efecte majore.

În martie 2021, o navă a naufragiat în timp ce tranzita canalul, blocând circulația în zonă timp de șase zile, ceea ce a produs pierderi financiare de nouă miliarde de dolari pe zi la nivelul comerțului global și probleme în lanțul de aprovizionare. După incident, autoritățile responsabile au efectuat lucrări de lărgire a segmentului respectiv.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.