VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu: Războiul în Ucraina a generat un nou impuls pentru a combate traficul de ființe umane

Agresiunea rusă în Ucraina și criza refugiaților care a urmat au adăugat un nou sentiment de urgență pentru a lucra în scopul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în marja conferinței ministeriale OSCE cu genericul „Un an de conflict: unirea forțelor pentru a preveni o criză a traficului de persoane în regiune”, organizat de Biroul reprezentantului special și coordonatorului OSCE pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, Valiant Richey.

Am menționat că agresiunea rusă în Ucraina și criza refugiaților care a urmat au adăugat un nou sentiment de urgență pentru a lucra în scopul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane. Țara noastră a primit peste 650.000 de refugiați din primele zile ale invaziei ruse în Ucraina, iar peste 80.000 dintre ei au ales să rămână în Moldova.

Refugiații, inclusiv femeile și copiii sunt o țintă ușoară pentru traficanți, care profită de precaritatea situației lor pentru a-i exploata. Fiind conștienți de responsabilitatea noastră sporită de a preveni traficul de ființe umane, am informat comunitatea internațională că Moldova a înființat un taskforce compus din autorități publice, experți ai societății civile și parteneri pentru protejarea victimelor”, a menționat Nicu Popescu.

Amintim că în perioada 29-30 noiembrie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a participat la reuniunile miniștrilor afacerilor externe ai NATO (București, România) și ai OSCE (Lodz, Polonia).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.