VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Cine promovează astăzi pacea în lume?

Trebuie să rămânem solidari cu UE, NATO și țările care promovează pacea”, a declarat șefa guvernului Natalia Gavrilița la reuniunea liderilor de la München. În discursul de deschidere a sesiunii, prim-ministra a vorbit despre consecințele sociale și economice ale războiului din Ucraina pentru țările vecine, precum este Republica Moldova, dar și pentru întreaga lume. Vocea Basarabiei a întrebat lumea întâlnită la întâmplare pe străzile Chișinăului cine cred ei că promovează astăzi pacea în lume.

Iată câteva dintre răspunsuri:

  • Cetățenii, atitudinea lor față de război, care influențează asupra liderilor să ia o decizie sau alta. Vina o poartă poporul rus cu liderii lui, fiindcă cetățenii aleg. Cetățenii pot fi manipulați să accepte. În Republica Moldova dacă nu ne plac conducătorii mai devreme sau mai târziu îi schimbăm, uite lucrul ăsta să-l facă și cetățenii ruși.
  • Promovează Ucraina căci e război și Rusia e țara agresivă, știm foarte bine. Nu doar că distrug și ucid copii, dar mai și promovează pe alde Șor. Șor face dezordine în țară.
  • Promovăm pacea cei care suntem iubitori de pace, de liniște, de ordine. Pacea trebuie să fie înțelegere între țări, între vecini, ca și orișicare, trăim bine cu vecinul, avem și liniște și pace în casa noastră. Toată conducerea ar trebui să facă să fie pace și în țară la noi și în țara vecină, conducerea trebuie să lupte pentru a menține pace în țara noastră.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.