VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Starea de urgență, prelungită de Parlament pentru încă 60 de zile

Parlamentul de la Chișinău a sprijinit pe 1 decembrie propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență cu încă 60 de zile, începând cu data de 6 decembrie 2022.

Decizia a fost luată cu votul a 52 de deputați ai majorității PAS și în lipsa opoziției comuniste și socialiste, dar și a deputaților Partidului Șor.

Cabinetul de miniștri și-a motivat decizia prin faptul că încă persistă riscurile legate de securitatea R. Moldova, precum și cele privind aprovizionarea cu gaze și energie electrică pentru perioada rece a anului și e nevoie ca autoritățile să poată interveni prompt cu decizii. 

Potrivit Guvernului, ultimele atacuri cu rachete ale Federației Ruse, având ca țintă infrastructura energetică a Ucrainei, au avut un impact negativ direct asupra securității energetice a țării noastre. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.