VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu va participa la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe ai NATO: Va avea peste 15 întrevederi bilaterale

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, va participa în următoarele zile la reuniunile miniștrilor afacerilor externe ai NATO (București, România) și ai OSCE (Lodz, Polonia).

Pe 29 – 30 noiembrie, voi participa la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice găzduită la Bucureşti, fiind primul eveniment de nivel înalt al NATO într-un stat de pe Flancul Estic după declanșarea războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei și cu participarea Finlandei și Suediei, în proces de aderare la NATO.

Participarea țării noastre la ministeriala NATO va avea loc miercuri în cadrul sesiunilor de lucru în format aliați și parteneri, la care au fost invitați – Republica Moldova, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina”, a scris Popescu pe o rețea de socializare.

Totodată, ministrul anunță că în capitala României se va întâlni cu președinta interimară a Senatului României, Alina Ștefania Gorghiu, precum și de alți lideri politici de la București.

De asemenea, în perioada 1 – 2 decembrie, va participa la cea de-a 29-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfășura în orașul Lodz, Polonia, statul care deține președinția în exercițiu a organizației.

În cadrul reuniunii, miniștrii de externe ai statelor participante la OSCE vor revizui și evalua situația de securitate, precum și vor discuta despre activitatea organizației în toate domeniile de acțiune. În cadrul ministerialei, voi susține discursul național în cadrul căruia voi vorbi despre viziunile Republicii Moldova asupra situației regionale. În marja reuniunilor menționate, voi avea peste 15 întrevederi bilaterale cu omologii mei din țările partenere”, a mai scris Popescu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.