VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavrilița: „Nu vom permite destabilizarea situației din țară, dezbinarea societății și promovarea urii”

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița a venit cu o recție cu privire la acțiunile Poliției din seara zilei de duminică, 16 octombrie, de a ridica corturile instalate în centrul capitalei de manifestanții aduși organizat la protestele Partidului „Șor”. Șefa Executivului a afirmant că instituțiile statului vor interveni profesionist „pentru a ne asigura că asemenea manifestații se desfășoară într-un cadru civilizat, fără a genera instabilitate și haos” precizând că nu va fi permită destabilizarea situației din țară, dezbinarea societății și promovarea urii.

Gavrilița a declarat că Guvernul respectă dreptul fiecărei persoane din Republica Moldova la libera exprimare.

„Dreptul de a protesta nu înseamnă însă dreptul de a pune viața și sănătatea celorlalți în pericol – fie prin recurgerea la materiale interzise (precum cele pirotehnice), fie prin blocarea la nesfârșit a unor artere pe care le folosesc oamenii în drum spre serviciu sau școală, sau ambulanțele care trebuie să transporte de urgență persoane la spital. De aceea, instituțiile statului vor interveni profesionist, așa cum au făcut-o ieri, în limitele prevăzute de lege, pentru a ne asigura că asemenea manifestații se desfășoară într-un cadru civilizat, fără a genera instabilitate și haos. Iar cei care vor dori să transforme o formă legitimă de exercitare a unui drept fundamental într-o acțiune de destabilizare vor fi sancționați, în strictă conformitate cu legea”, a scris prim-ministra pe o rețea de socializare.

Șefa Executivului a declarat că de la începutul războiului din Ucraina, Guvernul Republicii Moldova a lucrat pentru a asigura stabilitatea și securitatea țării noastre.

Potrivit ei, încercările de destabilizare, pe care le vedem în ultima perioadă, sunt făcute de „gruparea pentru hoție și război”, care se teme de pușcărie și e gata „să dea foc la țară pentru a-și salva pielea”.

„Noi nu luăm lecții de viață de la infractorii din cauza cărora Moldova e săracă, vulnerabilă și total dependentă energetic. Nu vom permite destabilizarea situației din țară, dezbinarea societății și promovarea urii. Dimpotrivă, vom continua să menținem pacea și stabilitatea, să fim alături de oameni și agenții economici în perioada de criză și să punem Republica Moldova pe un făgaș de creștere și dezvoltare”, a specificat Natalia Gavrilița.

Menționăm că potrivit Poliției, la acțiunea de protest de duminică, 16 octombrie, au fost atestate o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind admise în mulțime persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și obiecte periculoase, iar în corturile acestora au fost depistate cutii cu obiecte pirotehnice.

Astfel, existând pericol real pentru periclitarea securității și ordinii publice, oamenii legii au ridicat corturile instalate în centrul capitalei de către simpatizanții partidului „ȘOR”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.