VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul ucrainean al Agriculturii susține că exporturile de cereale au revenit aproape de nivelul de dinainte de război

Exporturile de cereale au revenit aproape de nivelul de dinainte de război. În octombrie au fost cu doar 2,4% mai mici față de aceeași perioadă a anului 2021, scrie Reuters.

Conform Ministerului ucrainean al Agriculturii, citat de Reuters, exporturile de cereale ucrainene din primele 17 zile ale lunii octombrie au fost cu doar 2,4% mai mici faţă de ​​aceeași perioadă a anului 2021, în ciuda închiderii mai multor porturi maritime și a problemelor de logistică apărute odată cu invazia rușilor. Astfel, Ucraina a exportat 2,12 milioane de tone de cereale (în special porumb și grâu) în luna octombrie, până acum, față de 2,17 milioane de tone, în aceeași perioadă a anului 2021.

Datele au mai arătat că Ucraina a exportat în total de 10,8 milioane de tone de cereale din iulie până în prezent, comparativ cu 16,5 milioane în aceeași perioadă a anului trecut.

Exporturile de cereale ale țării au scăzut puternic la începutul anului, din februarie, când războiul a dus la închiderea porturilor Ucrainei la Marea Neagră. Acest lucru a dus la creșterea prețurilor alimentelor la nivel mondial și a crescut riscul de penurie în Africa și Orientul Mijlociu. Ulterior, trei porturi de la Marea Neagră au fost redeschise la sfârșitul lunii iulie, printr-un acord între Moscova și Kiev, intermediat de Națiunile Unite și Turcia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.