VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Președinta Georgiei la Chișinău: Trebuie să aprofundăm colaborarea noastră

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut la Chișinău o întrevedere cu președintele Georgiei, Salome Zourabișvili, urmată de o conferință de presă comună.

Remarcând că vizita în cauză este prima vizită a unui președinte georgian în ultimii 12 ani, iar pe parcursul anului curent se marchează 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două state, președintele Maia Sandu a menționat că „traversăm vremuri foarte complicate, când de aproape 8 luni Ucraina este în război...”

Maia Sandu a făcut apel către comunitatea internațională să facă totul pentru a opri agresiunea rusă și a ajuta Ucraina să-și restabilească integritatea teritorială, transmite IPN.

„Nu putem permite ca agresiunea și frica să învingă. Trebuie să facem totul pentru a restabili ordinea internațională bazată pe reguli, să ne reafirmăm respectul pentru dreptul internațional, pentru suveranitatea statelor și dreptul acestora de a-și decide singure soarta. Doar așa putem asigura o pace durabilă în regiunea noastră și în lume”.

Cât privește relațiile bilaterale, se dorește ca vizita președintelui georgian să deschidă „un nou capitol în relațiile moldo – georgiene și va da un nou impuls contactelor și schimburilor noastre bilaterale în mai multe domenii”, a spus șefa statului. Se vrea continuarea activității comisiei bilaterale de cooperare economică și intensificarea contactelor în sfera cultural-umană, un schimb de experiență în combaterea propagandei și dezinformării.

La rândul său, președintele Republicii Georgia a menționat că în contextul războiului din Ucraina „este foarte dificil să vorbim despre relațiile noastre bilaterale”, având în vedere că agresiunea rusă în Ucraina depășește capacitățile celor două state, chiar dacă conducerea țării își  „dorește aprofundarea colaborării dintre Georgia și Republica Moldova”.

Vorbind despre așteptările de viitor ale țării sale, Salome Zurabișvili a accentuat că „noi suntem membrii familiei UE, acesta este viitorul nostru și toate trei țări ne dorim aderarea la UE. Trebuie să aprofundăm colaborarea noastră”, a menționat Salome Zurabișvili.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.