VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șase tineri vor desfășura un stagiu de practică la Parlamentul de la Chișinău

Șase tineri vor desfășura un stagiu de practică la Parlamentul Republicii Moldova. Aceștia vor activa în cadrul Direcției generale juridice, Direcției studii parlamentare, Direcției relații parlamentare, Direcției comunicare și relații publice, Direcției asistență și ceremonial parlamentar.

Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a salutat stagiarii și a menționat că Legislativul este o instituție care apreciază tinerii motivați și încurajează implicarea lor în activități civice. „Vă doresc ca, pe parcursul acestor trei luni de stagiu, să vă dezvoltați abilitățile și cunoștințele pe care le aveți, dar și să preluați altele noi de la funcționarii Parlamentului. Sper ca, până la finalul acestei perioade, să vă realizați așteptările pe care le aveți”, a menționat Secretarul general al Parlamentului.

Tinerii și-au început activitatea cu un tur ghidat al clădirii Parlamentului, în cadrul căruia au fost informați despre activitatea Legislativului.

Timp de trei luni, cât va dura programul de stagii, tinerii vor fi inițiați în activitatea Parlamentului și vor fi implicați în realizarea activităților direcției, conform specializării, prin punerea în aplicare a cunoștințelor dobândite în timpul anilor de studii. În toată această perioadă stagiarii vor fi ghidați de câte un coordonator, iar la finalul stagiului tinerii vor primi certificate de realizare a stagiului în cadrul Parlamentului Republicii Moldova.

Anual, Parlamentul Republicii Moldova oferă stagii de pregătire în cadrul Secretariatului pentru a contribui la pregătirea profesională a tinerilor și la înțelegerea mecanismului de lucru al instituției parlamentare. Programul de stagii își propune cultivarea educației parlamentare și consolidarea mecanismelor de implicare a tinerilor în procesul decizional.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.