VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cinci angajați ai Inspectoratului General de Poliție, condamnați la închisoare: Ce au comis

Cinci angajați ai Regimentului de Patrulă și Santinelă „Scut” al Inspectoratului General de Politie al MAI au fost condamnați la închisoare pentru acțiuni violente asupra unei persoane. O decizie în acest sens a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit unui comunicat remis presei, cei cinci angajați au fost condamnați la 4 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvârșirea infracțiunii de tortură și tratament inuman, executarea pedepsei cu închisoarea fiind suspendată condiționat pe un termen de probă de 4 ani, totodată în privința acestora a fost aplicată și pedeapsa complementară sub formă de privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 6 ani.

Potrivit actului de învinuire și a probelor administrate de procurorii din cadrul Procuraturii municipiul Chișinău s-a stabilit că, cei cinci colaboratori de poliție, în seara zilei de 18 decembrie 2012, fiind în misiune de serviciu, aflându-se la o chemare într-un bloc de locuit din capitală, fără careva temeiuri legale, acționând intenționat, și depășindu-și atribuțiile de serviciu, au aplicat unei persoane multiple lovituri cu pumnii și picioarele pe diferite regiuni ale corpului, după care, în timpul escortării, i-au aplicat acestuia și lovituri cu arma din dotare în regiunea coastelor, cauzând victimei, vătămare corporală medie, precum și traumă psihologică, manifestată prin lezarea demnității.

Menționăm că sentința nu este definitivă și acuzatorii de stat consideră că pedeapsa aplicată inculpaților este prea blândă și urmează să o conteste cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.