VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavrilița, mesaj către cetățeni în contextul crizei energetice: Avem nevoie de implicarea fiecăruia

Premierul Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj adresat cetățenilor, în contextul în care din cauza atacurilor Rusiei asupra sistemului electroenergetic al Ucrainei și a reducerii volumelor de gaz în regiunea transnistreană de către Gazprom, țara noastră înregistrează un deficit de energie electrică.

Într-un filmuleț video postat pe pagina sa de Facebook, premierul îndeamnă cetățenii să se implice și să economisească energia electrică.

”Dragi prieteni, ca să trecem cu bine peste această perioadă complicată, avem nevoie de implicarea fiecăruia. Cu gesturi mici, fiecare dintre noi poate economisi energie și reduce presiunea enormă care este astăzi asupra sistemului energetic.

Vă invit să fim cumpătați în această perioadă, să fim mai disciplinați din punct de vedere energetic. Contăm pe solidaritatea și responsabilitatea fiecăruia!”, a îndemnat Natalia Gavrilița.

Menționăm că începând cu data de 11 octombrie, Republica Moldova nu mai primește energie electrică din Ucraina după ce autoritățile de la Kiev au decis să înceteze să mai exporte energie electrică către Europa. Decizia a fost luată de autoritățile ucrainene pentru „a-și stabiliza propriul sistem energetic” în urma atacurilor rusești cu rachete asupra infrastructurii Ucrainei, din 10 octombrie.

Totodată, vineri, așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat că începând cu luni, 24 octombrie, Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) va reduce livrările de energie electrică de la 70% la 27% către malul drept al Nistrului, în contextul în care Gazprom menține la un nivel scăzut livrările de gaze.

Ulterior, întreprinderea de Stat „Moldelectrica” a anunțat că pe piața energiei electrice din R. Moldova se atestă stare de alertă și a îndemnat consumatorii să economisească.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.