VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/Vadim Krasnoselski anunță că Centrala de la Cuciurgan va furniza Chișinăului doar 27% din necesarul de energie electrică

Așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat că începând cu luni, 24 octombrie, Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) va reduce livrările de energie electrică de la 70% la 27% către malul drept al Nistrului, în contextul în care Gazprom menține la un nivel scăzut livrările de gaze.

„Gazprom a diminuat cu 30% livrările de gaze în stânga Nistrului, în luna octombrie. Nu mă pot implica în relațiile comerciale dintre Gazprom și Moldovagaz. Dar, în cazul în care eram anunțați preliminar că se vor diminua livrările, Centrala de la Cuciurgan nu ar mai fi semnat contractul care prevede furnizarea către Chișinău a 70% din necesarul de energie electrică”, a declarat Vadim Krasnoselski la ședința așa-numitului Consiliu Suprem.

Krasnoseliski spune că, dacă Gazprom nu crește livrările de gaz - atunci luna noiembrie volumul total de electricitate furnizat va fi de cca 23% din totalul necesar mailului drept.

„Dar vine noiembrie, dacă în noiembrie rămânem la același nivel de aprovizionare cu gaze naturale ca în octombrie, atunci, ținând cont de sezonul de încălzire și de activitatea întreprinderilor, pachetul energetic pentru Moldova va fi de maxim 23%”, a declarat Krasnoselski.

De luni, Moldova s-ar putea confrunta cu un deficit de aproape jumătate din volumul de energie electrică consumată. Până în prezent, Moldova cumpără 70% de la MGRES, restul din România.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.