VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina sistează livrările de energie electrică către Republica Moldova din 11 octombrie

Ucraina nu va mai livra energie electrică Republicii Moldova. Asta după ce autoritățile ucrainene au decis să înceteze să mai exporte energie electrică. Anunțul a fost făcut de Ministerul Energiei al Ucrainei, care subliniază că măsura este luată din cauza atacurilor rusești cu rachete asupra instalațiilor energetică.

„Atacurile cu rachete de astăzi, care au afectat generarea termică și substațiile electrice, forțează Ucraina să înceteze exportul de energie electrică din 11 octombrie 2022 pentru a-și stabiliza propriul sistem energetic”, a explicat Ministerul Energiei, scrie Unian.net.

Subliniem că R. Moldova cumpără din Ucraina 30% din necesarul de energie electrică.

Amintim că Federația Rusă a atacat a atacat în această dimineață cu zeci de rachete mai multe orașe ucrainene, printre care și Kievul.

Potrivit unui bilanţ provizoriu al autorităţilor ucrainene, atacurile s-au soldat cu zece morţi şi 60 de răniţi.

Într-o primă analiza, serviciile umanitare ale ONU au semnalat că, pe lângă numeroasele victime civile, au fost avariate infrastructuri esenţiale în mai multe regiuni, inclusiv la Kiev.

Citește și: ONU, despre atacurile Rusiei în Ucraina: O escaladare inacceptabilă a războiului

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.