VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mureșan: Fiecare vizită a unui lider european la Chișinău aduce sprijin suplimentar pentru cetățenii R. Moldova

Europarlamentarul Siegfried Muresan a venit cu o reacție, după ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată într-o vizită oficială la Chișinău a anunțat că UE debursează alte 105 milioane de euro pentru R. Moldova.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Mureșan menționează că „fiecare vizită a unui lider european la Chișinău aduce sprijin suplimentar pentru cetățenii și autoritățile Republicii Moldova”.

Continuăm să ajutăm Republica Moldova! +105 milioane de euro, sprijin UE până la finalul anului. Fiecare vizită a unui lider european la Chișinău aduce sprijin suplimentar pentru cetățenii și autoritățile Republicii Moldova. Cu ocazia vizitei de astăzi la Chișinău a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost semnat documentul prin care vor fi debursate Republicii Moldova, până la finalul anului, alte 105 de milioane de euro sub formă de sprijin bugetar din partea Uniunii Europene. Cele 105 milioane de euro fac parte din pachetul de asistență de 250 milioane anunțat anul trecut și vor fi direcționate către Fondul Republicii Moldova de reducere a vulnerabilității energetice”, a scris Mureșan.

Totodată, eurodeputatul a subliniat că UE vrea să crească și mai mult sprijinul financiar pentru țara noastră.

Vrem să creștem și mai mult sprijinul financiar și tehnic acordat Republicii Moldova în următoarea perioadă. Tocmai de aceea, ca negociator-șef pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024, lucrez cu colegii din Parlament și din celelalte instituții europene la un sprijin cât mai mare pentru Republica Moldova și Vecinătatea estică”, a mai scris Mureșan.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.