VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prețurile la carburanți continuă să scadă. Cât vor costa benzina şi motorina, în weekend

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care influențează și prețurile la carburanți afișate la stațiile de alimentare.

Pe parcursul ultimei perioade cotațiile Platts au scăzut, ajungând sub nivelul de 800 $/tona la benzină și în jur de 900 $/tona la motorină, ceea ce a permis o reducere esențială a prețului la pompă pentru ambele tipuri de carburanți, susține ANRE.

Ieftinirea cumulată a carburanților comparativ cu valorile maximale din luna septembrie a anului curent este de 2,87 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 1,11 lei/litru pentru motorina standard, ceea ce reprezintă o diminuare cu 10,65% și, respectiv, 4,47%, proces care continuă și în perioada următoare.

Pentru următoarele trei zile, 14 -16 octombrie, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

– 24,06 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 22 bani);

– 23,71 lei/litru – pentru motorina standard (- 18 bani).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.