VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Moscova o amenință pe Maia Sandu, după ce a declarat că Putin va fi arestat dacă va intra în R. Moldova

Vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Consiliul Federaţiei, deputatul Vladimir Djabarov, a avertizat că Rusia poate deschide un dosar penal împotriva Maiei Sandu și chiar să o dea în urmărire internațională, pe motiv că a emis amenințări la adresa președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

„Se pare că doamna Sandu, cetățeană română și președintă a R. Moldova, „are ceva cu capul”. Comitetul de anchetă al Federației Ruse are toate motivele să deschidă un dosar penal împotriva lui Sandu pentru amenințarea pe care a făcut-o cu arestarea președintelui rus și să o treacă pe lista persoanelor urmărite internațional. Ea visează ca șeful Marii Rusii să vină în țara ei, a cărei economie și bunăstare depind complet de Moscova”, a spus oficialul rus într-o postare pe contul său de Telegram.

Președinta Maia Sandu, a declarat în cadrul unui interviu că Republica Moldova va respecta decizia Curții Penale Internaționale și îl va aresta pe Vladimir Putin, în cazul în care acesta va ajunge pe teritoriul țării noastre.

Da, R. Moldova este semnatar al acordului Curții Penale, iar Moldova va respecta decizia Curții”, a spus președinta.

Curtea Penală Internațională de la Haga a emis în martie un mandat de arestare pe numele președintelui rus, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin este acuzat de comiterea crimelor de război în Ucraina.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.