VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin este acuzat de comiterea crimelor de război în Ucraina.

Reuters scrie că CPI a emis mandatul pentru arestarea lui Putin pentru suspiciuni de deportare ilegală a copiilor ucraineni și transferul ilegal de oameni de pe teritoriul Ucrainei spre cel al Rusiei.

De menționat că Rusia neagă în mod constant acuzațiile și neagă comiterea de crime de război în Ucraina, în ciuda numeroaselor dovezi.

Curtea Penală Internațională (numită uneori și Tribunalul Penal Internațional) este o instanță de justiție internațională permanentă, cu sediul la Haga, în Olanda. Menirea și scopul acestei instituții juridice internaționale este de a judeca persoane care au comis genocide, crime de război și crime împotriva umanității.

Curtea este compusă din 18 magistrați, care au fost învestiți în funcție pe 11 martie 2003, dintre care în rangul cel mai înalt este canadianul Philippe Kirsh.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.