VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Legea privind separatismul continuă să irite Tiraspolul. Krasnoselski: Vom veni cu o replică!

Liderul autoproclamat de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, anunță că va institui pedepse penale pentru toți cei care vor aplica în raport cu cetățenii din regiunea transnistreană Legea privind separatismul, votată în februarie la Chișinău.

 ”Îi vor căuta pe separatiști acolo unde lor le convine. Am analizat bine această lege. Din punct de vedere normativ pot fi trași la răspundere toți, militari, ofițeri, conducători, contribuabili etc. Plata de impozite va fi calificată, la fel, ca susținere a regimului separatist. Nu vom sta cu mâinile în sân, vom veni cu o replică. Vom revizui codul nostru penal, așa încât să-i putem pedepsi și trage la răspundere pe toți cei care vor aplica legea în raport cu cetățenii din regiunea transnistreană”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Amintim, în data de 2 februarie, Parlamentul a adoptat Legea prin care sunt introduse pedepse penale pentru separatism. Proiectul de modificare a Codului Penal au fost propus PAS și prevede pedepse cu închisoarea pentru finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva Republicii Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării. Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi drept „norme represive împotriva transnistrenilor”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.