VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu: Putin va fi arestat dacă va intra pe teritoriul R. Moldova

Republica Moldova nu este în pericol acum pentru că războiul pornit de Rusia este dincolo de graniță, spune președintele țării, Maia Sandu. Într-un interviu acordat la Chișinău jurnaliștilor străini, șefa statului a vorbit despre numeroasele tentative de destabilizare a republicii și despre acțiunile Rusiei pe teritoriul național. Maia Sandu a mai spus că Putin va fi arestat dacă vine în Moldova, potrivit Euronews.

Întrebată de jurnaliști dacă președintele Federației Ruse Vladimir Putin ar fi arestat dacă ar veni în R. Moldova, în contextul mandatului de arestare emis de Curtea Penală Internațională (CPI), Sandu a spus afirmat că „da, R. Moldova este semnatar al acordului Curții Penale, iar Moldova va respecta decizia Curții”.

Șefa statului a precizat că în prezent Republica Moldova nu este în pericol, grație Ucrainei, dar țara se confruntă cu tentative de destabilizare și cu propaganda din partea Rusiei.

Acum nu există niciun risc de invazie militară pentru Republica Moldova, grație Ucrainei care ține armata rusă departe de granițele noastre. Dar ne confruntăm cu tentative din partea Rusiei de destabilizare a țării noastre. Am vorbit despre aceste tentative, acum câteva luni. Din fericire instituțiile noastre au reușit să apere țara, iar noi devenim tot mai rezistenți. De mulți ani vedem că Rusia încearcă să ne șantajeze țara, folosind energia. Și vreau să vă spun că azi, pentru prima dată de la dobândirea independenței, Moldova, cu excepția regiunii Transnistria, nu consumă gaze rusești. Este o premieră. Înseamnă că ne diversificăm, că nu depindem de Rusia cum a fost cazul timp de trei decenii. Lucrăm, devenim mai rezistenți, dar desigur avem nevoie de sprijin. Propaganda este o mare problemă, iar aceasta ne-a afectat procesul democratic”, a spus șefa statului.

Vedeți interviul integral Aici


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.