VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovenii construiesc mai puține clădiri noi

Volumul lucrărilor de construcții noi a scăzut în lunile ianuarie, februarie și martie ale acestui an cu 25% față de primul trimestru al anului 2022. Totodată, moldovenii s-au apucat tot mai mult să reabiliteze edificiile.

Datele Biroului Național de Statistică arată că volumul lucrărilor de reparații capitale a crescut în primul trimestru din 2023 cu aproximativ 36 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe obiecte de construcții, în ianuarie-martie 2023 a scăzut cu 34% volumului lucrărilor de construcții executate la clădirile rezidențiale, iar la cele nerezidențiale – cu 5,1%. Totodată, volumul lucrărilor de construcții executate la construcțiile inginerești, în primul trimestru al anului, a crescut cu 12,6% față de aceeași perioadă din 2022.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.