VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Justiției: Concursul la funcția de șef al PCCOCS se va amâna sau chiar se va anula

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, consideră că concursul pentru funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), inițiat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în noiembrie 2022, ar trebui suspendat sau chiar anulat.

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministrul subliniază că concursul ar trebui repetat sau reluat după finalizarea exercițiului de prevetting.

”În legătură cu concursul la funcţia de şef al PCCOCS inițiat de CSP în noiembrie 2022 și ținând cont de toate situația creată care implică lipsa de credibilitate și riscul iminent de viciere, consider că trebuie identificate soluțiile juridice pentru anularea sau suspendarea lui. Concursul urmează a fi inițiat repetat sau, după caz, reluat când va exista un CSP cu mandat plenipotențial, adică după finalizarea exercițiului de prevetting”, a comentat Litvinenco.

Reamintim că astăzi, directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza, care este și membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a sesizat în această dimineață Consiliul Superior al Procurorilor. Acesta declară că este intimidat de persoane care au interese privind rezultatele acestui concurs.

Citește și: Membrii CSP, nemulțumiți de amânările frecvente ale ședințelor: Situația este tristă și îngrijorătoare

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.