VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Iulian Groza susține că este intimidat și a sesizat CSP: Concursul pentru șefia PCCOCS trebuie anulat!

Directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza, care este și membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) susține că este intimidat de unele persoane interesate de acest concurs.

În acest sens, Iulian Groza a sesizat în această dimineață Consiliul Superior al Procurorilor.

”Consider că acest concurs este lovit de vicii, iar integritatea și credibilitatea procesului de selecție si a rezultatelor concursului sunt afectate grav. Consider ca acest concurs trebuie anulat”, a scris Groza pe o rețea de socializare.

Vocea Basarabiei vă prezintă mai jos textul sesizării:

„Stimată doamnă Președintă,

Stimați membri ai Consiliului Superior al Procurorilor,

Stimați colegi,

În calitate de membru al Comisiei Speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), vă comunic următoarele.

Pe parcursul ultimelor zile, după prima ședință a Comisiei Speciale care a avut loc luni, 23 ianuarie 2023, vă informez că am sesizat mai multe acțiuni realizate prin interpuși, inclusiv prin intermediul conturilor de telegram anonime asociate, în scopul intimidării mele și exercitării presiunilor asupra mea, în calitate de membru al Comisiei Speciale, în vederea influențării procesului de preselecție al candidaților pentru funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Consider că astfel de presiuni asupra membrilor Comisiei Speciale sunt inacceptabile și reprezintă o ingerință gravă în procesul de preselecție, viciază integritatea concursului și afectează grav credibilitatea rezultatelor selecției candidatului pentru funcția de șef al Procuraturi PCCOCS.

În acest context, Stimată doamnă Președintă, Stimați membri ai Consiliului Superior al Procurorilor, rog respectuos să analizați circumstanțele sesizate în prezenta scrisoare și să examinați oportunitatea anulării etapei de preselecție, precum și a concursului inițiat de CSP pentru selecția a candidatului pentru funcția de Procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Sunt dispus să fiu audiat de Consiliul Superior al Procurorilor în vederea prezentării mai multor detalii care mi-au devenit cunoscute și sesizate de mine în prezenta scrisoare.

Iulian Groza, membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), director Executiv al Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE)”.

Amintim că Iulian Groza, directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene a fost desemnat de președinta Republicii Moldova Maia Sandu, în calitate de membru al Consiliului Suprem de Securitate. Un decret în acest sens a fost semnat la 16 februarie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.