VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dosarele AIPA: Patru persoane, plasate în arest preventiv pentru 30 de zile

Patru persoane, din cele șase reținute de ofițerii Centrului Național Anticorupție în dosarele AIPA, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost pronunțată astăzi de instanță.

Totodată, magistrații au decis ca alți doi învinuiți să fie plasați în arest la domiciliu.

CNA anunță că mai mulți agenți economici colaborează cu procurorii și ofițerii de urmărire penală.

Amintim că ieri, 24 ianuarie 2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală în 26 cauze penale pornite pe componențele de infracțiune.

Potrivit CNA, funcționarii publici din cadrul Secției Teritoriale Bălți și Comrat a Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, pentru a grăbi întreprinderea acțiunilor ce intră în obligațiunile sale de serviciu, cât și pentru a influența membrii Comisiei de verificare a dosarelor în vederea determinării acestora să accepte subvenționarea solicitanților în baza dosarelor de subvenționare prezentate chiar dacă acestea nu corespund rigorilor legale, iar după obținerea subvențiilor solicitate, au pretins și acceptat de la beneficiarii subvențiilor bani ce nu i se cuvin în cuantum de 10% din suma acordată agenților economici cu titlu de subvenție, ce variază de la 1000 la 150000 lei, condiționând primirea mijloacelor bănești, atât în formă directă, cât prin intermediul a unei Societăți cu Răspundere Limitată și a unei Asociații Obștești.

Totodată, subliniem că pe un singur capăt de acuzare a fost constatat un prejudiciu în mărime de cca. 3 539 728 lei ca urmare a obținerii subvențiilor contrar pct. 14 a Hotărârii Guvernului nr. 445.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.