VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gavrilița trimite Inspecția Financiară la Apă-Canal Chișinău. Ceban: „Reacție deplasată. Ne rezervăm dreptul la proteste”

Premierul Natalia Gavrilița anunță că trimite Inspecția Financiară la Apă-Canal Chișinău, pentru a verifica corectitudinea utilizării fondurilor și cauzele formării datoriilor după ce Premier Energy a anunțat că mai multe puncte de consum ale furnizorului de apă vor fi deconectate de la sursa de energie electrică din cauza datoriilor.

„Am aflat cu îngrijorare că există riscul să fie deconectată furnizarea apei către consumatorii din capitală. Voi solicita autorităților competente, inclusiv Inspecției financiare, să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către regia Apă Canal din subordinea Primăriei Municipiului Chişinău şi cauzele formării datoriilor”, a scris șefa Executivului pe Facebook. 

Prim-ministra a mai spus că municipalitatea trebuie să îşi asume problemele cetățenilor, să găsească soluții la probleme şi „nu să caute pe seama cui să pună propriile eşecuri”.

Primarul Ion Ceban a venit cu o reacție în care susține că solicitarea prim-ministrei de a verifica corectitudinea utilizării fondurilor de către regia Apă Canal este „absolut deplasată”. Edilul declară că guvernarea „ne sperie în continuare cu procuratura, inspecții financiare, CNA și tot ce au in subordine”.

„Vremurile bune” vor trece și organele de drept vor da aprecieri acestor acțiuni. De ce noi plătim de 7 ori, de 3 ori, de 2 ori la servicii decât țara unde este război și alte state.

Pentru incompetența și gravele abateri de la legislație, veți răspunde cu toții penal și mulți dintre voi nu vor reuși sa fugă ca verișoarele voastre, cumetrii și miniștrii obosiți și incompetenți”, a scris Ceban pe Facebook.

Primarul general a afirmat că municipalitatea își rezervă dreptul la proteste și alte căi legale de contestare a acestei decizii.

Amintim că la 26 ianuarie, Premier Energy a anunțat că datoria întreprinderii S.A. Apă-Canal Chișinău este în creștere. Prin urmare, mai multe puncte de consum vor fi deconectate de la sursa de energie electrică, inclusiv cele în care își are sediul administrativ furnizorul de apă.

Primarul Ion Ceban a venit cu o reacție în care susține că municipiul Chișinău ar putea rămâne fără apă iar din cauza lipsei de energie electrică la Stația de Epurare va reapărea mirosul urât în capitală.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.