VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Natalia Gavrilița, vizită la Nisporeni: Vom continua să susținem agenții economici pentru a-și dezvolta și extinde afacerile

”Vom continua să susținem agenții economici pentru a-și dezvolta și extinde afacerile”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița, în cadrul vizitei la complexul agroindustrial din satul Șișcani, raionul Nisporeni, specializat în prelucrarea și uscarea fructelor.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat că sprijinul antreprenorilor este una din prioritățile  Guvernului. Executivul va continua să susțină mediul de afaceri, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, inclusiv al fondului FACEM, ce presupune linii de creditare pe termen lung, la dobândă fixă, pentru ca agenții economici să-și poată planifica mai bine investițiile.

Am reușit deja să identificăm noi piețe de desfacere pentru producătorii autohtoni. Vă încurajez să folosiți instrumentele pe care le oferim pentru a vă dezvolta afacerea și a crește Republica Moldova”, a menționat Natalia Gavrilița.

De asemenea, șefa Executivului a amintit despre politica fiscală din acest an ce include prevederea zero impozit pe venitul distribuit. 

Dorin Cibotaru, administratorul companiei, a spus că intenționează să depună dosare de participare la programele de suport ale Guvernului, „pentru a fi mai competitivi și mai pregătiți de piața europeană”.

„Ne-am propus să dezvoltăm și să modernizăm compania, inclusiv să-i creștem capacitatea de producere, dublând numărul de angajați. În perspectivă, ne dorim ca produsele noastre să ajungă și pe mesele copiilor din grădinițele și școlile din țară”, a menționat antreprenorul.  

Compania „NISVINEX GRUP” este o afacere de familie, lansată în anul 2004, profilul căreia este prelucrarea, uscarea și păstrarea fructelor. Astăzi, în cadrul întreprinderii muncesc peste 30 de angajați. Societatea dispune de trei depozite moderne și mai multe camere frigorifice, cu o capacitate totală  de păstrare de 4 mii de tone.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.