VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministru: Nicio gospodărie nu va beneficia de ajutor din partea statului dacă nu va depune solicitare în sistemul de compensații

„Nicio gospodărie nu va beneficia de ajutor din partea statului dacă nu va depune solicitare în sistemul de compensații”. Avertizarea vine din partea ministrului muncii și protecției sociale, Alexei Buzu.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, oficialul a subliniat că cetățenii care vor să beneficieze de compensații trebuie să depună o solicitare în acest sens până pe data de 25 noiembrie.

Până în 25 se pot depune cereri, pentru că pe 26 noiembrie beneficiarii vor putea afla deja care este categoria de vulnerabilitate și dacă se califică pentru APRA sau pentru altă formă de compensație în factură. Este important ca toți cetățenii să se înregistreze. Acesta este un mesaj foarte important, chiar dacă cetățenii care au depus dosarul pentru APRA în acest an și au primit un răspuns pozitiv, aceste persoane trebuie încă o dată să facă această solicitare. De ce? Pentru că noi APRA am crescut-o la 800 de lei și ei trebuie încă o dată să facă această solicitare și în fiecare an va fi necesar acest lucru, pentru că în fiecare an se schimbă componența familiei, se schimbă veniturile, ele cresc, ele scad; consumul de energie variază. Și atunci, în fiecare an pentru toți cetățenii care doresc să beneficieze de compensații va fi această obligație. Procesul este unul simplu, nu este unul complicat, dar oricum trebuie să fie depus acest efort, întrucât nicio gospodărie care nu va depune solicitare în sistemul de compensații nu va beneficia. Deci, toate gospodăriile care nu vor depune, nu vor beneficia”, a explicat Alexei Buzu.

Totodată, ministrul a precizat că autoritățile estimează aproximativ 250 de mii de beneficiari de compensații.

Dintr-un milion 200 de mii de gospodării, anul trecut de compensații au beneficiat aproximativ 760 de mii de gospodării. Cel puțin jumătate din ei au primit și anul trecut, dar este foarte important, acesta este un program care depinde de veniturile gospodăriei și de consumul de energie și de asta este important ca toți cetățenii să se înregistreze”, a mai declarat ministrul.

Mai mult, Alexei Buzu susține că autoritățile au acces și vor verifica minuțios toate veniturile cetățenilor.

Veniturile pe care le-au declarat persoanele la Fisc, toate veniturile pe care le primesc persoanele de la Casa Națională de Asigurări Sociale; vom putea vedea toate datele de la Cadastru, datele de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, datele de la Inspectoratul de Stat al Muncii, datele de la birourile de credit, datele de la Registrul populației, ca să vedem adresa, să vedem componența familiei ș.a.m.d.”, a mai spus oficialul.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.