VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ministra Justiției amenință sistemul judecătoresc: În circumstanțele actuale, se impune întreprinderea unor soluții dure

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a venit cu o reacție, după ce astăzi, Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministra subliniază că Adunarea Generală a Judecătorilor, de azi, ”a fost o șansă de a debloca situația precară din justiție, prin alegerea și formarea unui organ de autoadministrare”.

Cu regret, prin amânarea alegerilor membrilor CSM, înțeleg, că se dorește, dimpotrivă, perpetuarea situației grave din justiție. Reieșind din majoritatea opiniilor expuse de judecători, înțeleg, că interesul public mai puțin a contat și, că nu se dorește crearea unui CSM cu care să fie un nou început pentru rezolvarea problemelor din justiție, (numirea în funcție a judecătorilor, soluționarea mai rapidă a cazurilor, luarea deciziilor importante de administrare în sistemul judecătoresc). Astfel, se putea valorifica oportunitatea de a fi parte a reformei justiției și, mai ales, de a restabili imaginea sistemului judecătoresc”, a scris ministra.

Totodată, Veronica Mihailov-Moraru a declarat că în circumstanțele actuale, ”se impune întreprinderea unor soluții dure” pentru rezolvarea acestei probleme.

În calitate de ministră a Justiției, îmi doresc un partener pentru implementarea agendei pentru aderarea la UE, pentru a consolida domeniul justiției și cel anticorupției. În circumstanțele actuale, se impune întreprinderea unor soluții dure și, de această dată, chiar nu pot fi invocate acuzații de imixtiune”, a conchis ministra.

Reamintim că președinta țării, Maia Sandu, a anunțat că convoacă, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu situația excepțională din justiție.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.