VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Marcel Ciolacu: „R. Moldova și România vor fi din nou împreună, în UE”

„Republica Moldova și România vor fi din nou împreună, în Uniunea Europeană” spune președintele Camerei deputaților din România, Marcel Ciolacu, salutând Rezoluţia Adunării „Moldova Europeană” adoptată la Adunarea Națională „Moldova Europeană”.

Marcel Ciolacu, a salutat mesajul puternic pro-european transmis de „fraţii noştri din Republica Moldova”.

„Partidul Social Democrat salută mesajul puternic pro-european transmis de frații noștri din Republica Moldova și își afirmă susținerea pentru toate punctele menționate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu susține că „România şi Republica Moldova vor fi din nou împreună, în Uniunea Europeană, într-o comunitate fără frontiere, în care vom putea să construim mai departe legături ce nu vor mai putea fi niciodată puse sub semnul întrebării de forţele anti-democratice de la Est”.

„Calea europeană necesită eforturi, reformele ce trebuie realizate implică decizii, dar la finalul drumului vom fi mai aproape într-o Uniune care oferă garanția păcii și a unei șanse reale la dezvoltare. România va fi acolo pentru a susține Republica Moldova în tot acest proces și în realizarea obiectivelor menționate în rezoluția adoptată astăzi, și nu numai.

În ultimele săptămâni m-am întâlnit și discutat cu numeroși reprezentanți ai autorităților de la Chișinău și i-am asigurat că așa cum am susținut realizarea reuniunii celor două Parlamente voi continua să mă implic pentru ca sprijinul României să fie tot mai consistent pentru că țara noastră reprezintă poarta de intrare pentru Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a mai spus Ciolacu.

Zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au participat duminică, 21 mai, la Adunarea Națională „Moldova Europeană” desfășurată în Piața Marii Adunări Naționale, la inițiativa șefei statului, Maia Sandu. La eveniment au participat cetățeni veniți din toate colțurile țării pentru a-și manifesta dorința de a fi parte a familiei europene.

Citește și: LIVE/ Zi istorică pentru R. Moldova. Cetățenii au adoptat Rezoluția „Moldova Europeană”

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.