VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu s-a întâlnit cu cei 53 de profesori care merg la cursuri în România: Acest liant social va crește coeziunea națională și va uni oameni

Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu cei 53 de profesori de limba română și alte discipline școlare din UTA Găgăuzia, raioanele Dubăsari, Taraclia, municipiile Cahul și Bălți, care vor pleca în România pentru cursurile de vară de Limbă, literatură și civilizație română. 

„Iată cum limba română creează punți între comunități și țări și sunt convinsă că acest liant social va crește coeziunea națională și va uni oameni”, a spus Președinta Maia Sandu.

Profesorii vor studia la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și vor avea ocazia să descopere Iașul. 

Președinta și-a exprimat recunoștința față de Guvernul României, care sprijină organizarea acestei școli de vară. Șefa statului a menționat că și Guvernul de la Chișinău, prin Programul național de studiere a limbii române, a oferit în 2023 cursuri gratuite pentru 6.550 de persoane. 

„Este important ca aceste programe să continue și numărul participanților să crească”, a conchis președinta Maia Sandu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.