VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Al doilea grup de profesori din R. Moldova vor merge În România la cursuri de perfecționare a limbii române

Al doilea grup de profesori de română, care predau ore elevilor și studenților care învață în limba rusă, vor merge la cursuri de perfecționare organizate la Iași, de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Este vorba de 53 de cadre didactice din Găgăuzia, mun. Bălți și raioanele Cahul, Taraclia și Dubăsari. Grupul de profesori a fost salutat, azi-dimineața, de ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul unei conferințe de la Guvern.

„Aceste cursuri reprezintă etapa a doua a unui proiect inițiat de Ambasada României în Republica Moldova, cu sprijinul unor universități de prestigiu din România, prin care cadre didactice și universitare de pe acest mal al Prutului beneficiază de programe de perfecționare de limba și literatura română”, a declarat Cristian-Leon Țurcanu.

Programul este prevăzut pentru perioada 17-31 iulie. Secretarul de stat al Ministerului Educației, Valentina Olaru, a declarat că inițiativa este un exemplu bun de colaborare transfrontalieră în domeniul educației, un angajament comun al părților implicate pentru dezvoltarea competențelor lingvistice și pentru ca „ceea ce se întâmplă în pedagogia din Republica Moldova să fie la cel mai înalt nivelˮ.

În primul grup au fost înscriși 57 de profesori, care au mers în câteva universități din România. În sistemul educațional din R. Moldova sunt aproximativ 900 de profesori de limba română care activează în 255 de școli cu predare în limba rusă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.