VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O rețea de traficanți care aducea droguri sintetice din Ucraina, destructurată de procurori și Poliția de Frontieră

O grupare ce aducea droguri sintetice din Ucraina a fost deconspirată de Poliția de Frontieră și procurorii din Ocnița, după o investigație mai amplă cu implicarea agenților de acoperire. În urma anchetei, un tânăr de 25 de ani din Ucraina este cercetat penal, implicat în schema de trafic de droguri, a fost arestat pentru 30 de zile.

Conform datelor prezentate, autoritățile au documentat activitatea criminală a unei grupări transfrontaliere, care transporta ilicit prin contrabandă din Ucraina în Republica Moldova, droguri sintetice, în special PVP, amfetamină, metamfetamină. Sursele financiare dobândite din afacerea ilegală au fost acumulate prin utilizarea sistemelor de colectare și utilizare a dividendelor în arealul de DarkNet, DarkWeb, Malware.

Astfel, pe 7 iulie, în Punctul de Trecere a Frontierei de Stat „Otaci”, pe sensul intrare în Republica Moldova, de către angajații poliției de frontieră a fost efectuat control la un automobil de model „Lincoln”, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 35 ani. În cadrul verificărilor, în mijlocul de transport au fost depistate 2 kg de droguri sintetice, prețul cărora pe piața neagră se ridică la 1,4 mln. lei. Substanțele narcotice erau camuflate în cutii pentru jucării, conserve metalice și în ambalajul săpunului lichid.

Efectuând în continuare un complex de măsuri speciale de investigații în scopul stabilirii tuturor figuranților, de către angajații poliției de frontieră a fost reținut unul dintre liderii grupării criminale, care la data de 5 iulie a sosit din Georgia în R.Moldova prin Aeroportul Internațional cu ruta „Tbilisi-Chișinău”. Persoana reținută s-a dovedit a fi cetățean al Ucrainei, în vârstă de 25 ani, care a fost ulterior arestat pe un termen de 30 zile și plasat în Penitenciarul nr.11 Bălți.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.