VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, reacție după decretul semnat de Putin: Donețk, Lugansk, Herson, Zaporojie și Crimeea sunt Ucraina

Președintele țării, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce Vladimir Putin a semnat acordurile de anexare a regiunilor Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie la Federația Rusă.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Maia Sandu a declarat că condamnă și respinge cu fermitate încercarea Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate din Ucraina.

”Condamn și resping cu fermitate încercarea Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate din Ucraina în urma voturilor false pe care le-a organizat sub amenințarea armei.

Donețk, Lugansk, Herson, Zaporojie și Crimeea sunt Ucraina.

Sprijinul Moldovei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei rămâne neclintit”, a scris președinta.

Amintim că Vladimir Putin a semnat astăzi decretul prin care Rusia recunoaște independența regiunilor ucrainene Zaporojie și Herson, care au votat săptămâna aceasta pentru aderarea la Federație în așa-zise „referendumuri” nerecunoscute la nivel internațional.

Decretele au fost publicate în dimineața zilei de 30 septembrie pe portalul oficial de informații juridice din Federația Rusă.

„Recunoașterea suveranității de stat și independența regiunii Zaporojie”, se menționează în unul dintre decrete. Într-un alt document, Putin a decis să „recunoască suveranitatea de stat și independența regiunii Herson”. Decretele intră în vigoare în ziua semnării.

La sfîrșitul lunii septembrie, regiunile Zaporojie, Herson, Doneţk şi Lugansk au organizat „referendumuri”, denunţate de Kiev şi Occident ca fiind ilegitime, votând pentru alipirea lor la Rusia.

Citește și: Vladimir Putin cheamă autoritățile de la Kiev să înceteze imediat focul și să revină la masa de negocieri

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.