VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/BREAKING NEWS/ Vladimir Putin cheamă autoritățile de la Kiev să înceteze imediat focul și să revină la masa de negocieri

Președintele rus, Vladimir Putin, a îndemnat autoritățile de la Kiev „să înceteze imediat focul și să revină la masa de negocieri”. Declarații în acest sens au fost făcute de liderul de la Kremlin după ce a semnat decretele de recunoaștere a independenței regiunilor ocupate de Rusia în Ucraina.

”Îndemnăm autoritățile de Kiev să înceteze imediat focul și să revină la masa de negocieri. Noi sunt gata de asta și am spus-o de nenumărate ori, însă alegerea locuitorilor din Lugansk, Herson, Zaporojie și Donețk nu mai trebuie discutată. Ei au decis deja!”, a declarat Vladimir Putin.

Totodată, în cadrul discursului său, Vladimir Putin a subliniat că Uniunea Sovietică nu mai există și nici nu mai poate fi reîntoarsă.

Mai mult, liderul de la Kremlin a lansat noi acuzații către Occident.

”Ei vor să distrugă Rusia. Ei scuipă în drepturile și lebertățile omului. Oare noi dorim ca copiilor noștri să li se impună la școală cel de al treilea gen? Avem viitorul nostru și nu vom accepta asta niciodată. Dragi prieteni, ca în trecut deja nu va mai fi niciodată. Luptăm pentru trecutul nostru, pentru marea și istorica Rusie. Luptăm ca nimănui să nu-i vină în cap să ne șteargă din istorie cultura și religia. În spatele nostru este adevărul, în spatele nostru este Rusia!”, a mai declarat Vladimir Putin.

Amintim că Vladimir Putin a semnat în miezul nopții de joi spre vineri decretul prin care Rusia recunoaște independența regiunilor ucrainene Zaporojie și Herson, care au votat săptămâna aceasta pentru aderarea la Federație în așa-zise „referendumuri” nerecunoscute la nivel internațional.

Decretele au fost publicate în dimineața zilei de 30 septembrie pe portalul oficial de informații juridice din Federația Rusă

„Recunoașterea suveranității de stat și independența regiunii Zaporojie”, se menționează în unul dintre decrete. Într-un alt document, Putin a decis să „recunoască suveranitatea de stat și independența regiunii Herson”. Decretele intră în vigoare în ziua semnării.

La sfîrșitul lunii septembrie, regiunile Zaporojie, Herson, Doneţk şi Lugansk au organizat „referendumuri”, denunţate de Kiev şi Occident ca fiind ilegitime, votând pentru alipirea lor la Rusia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.