VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MAEIE: Republica Moldova nu recunoaște tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din R. Moldova a venit cu o reacție după ce Vladimir Putin a semnat acordurile de anexare a regiunilor Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie la Federația Rusă.

Într-o declarfație oficială, MAEIE menționează că ”condamnă cu fermitate anexarea unor regiuni ucrainene aflate sub ocupația ilegală a forțelor militare ruse, ca urmare a războiului injust împotriva Ucrainei”.

”Țara noastră reafirmă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”, se arată în declarație.

Anterior, și președinta țării, Maia Sandu într-o postare pe o rețea de socializare a declarat că condamnă și respinge cu fermitate încercarea Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate din Ucraina.

Amintim că Vladimir Putin a semnat astăzi decretul prin care Rusia recunoaște independența regiunilor ucrainene Zaporojie și Herson, care au votat săptămâna aceasta pentru aderarea la Federație în așa-zise „referendumuri” nerecunoscute la nivel internațional.

Decretele au fost publicate în dimineața zilei de 30 septembrie pe portalul oficial de informații juridice din Federația Rusă.

„Recunoașterea suveranității de stat și independența regiunii Zaporojie”, se menționează în unul dintre decrete. Într-un alt document, Putin a decis să „recunoască suveranitatea de stat și independența regiunii Herson”. Decretele intră în vigoare în ziua semnării.

La sfîrșitul lunii septembrie, regiunile Zaporojie, Herson, Doneţk şi Lugansk au organizat „referendumuri”, denunţate de Kiev şi Occident ca fiind ilegitime, votând pentru alipirea lor la Rusia.

Citește și: Vladimir Putin cheamă autoritățile de la Kiev să înceteze imediat focul și să revină la masa de negocieri

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.