VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, răspunde criticilor Rusiei: Este de râsul găinilor. Noi nu luăm lecții de democrație de la Kremlin!

Republica Moldova nu ia lecții de democrație de la Kremlin, a comentat președinta Maia Sandu, pe tema criticilor de la Moscova la adresa autorităților, după ce Chișinăul a decis să suspende licența a şase posturi TV și să blocheze 31 de portaluri web, inclusiv 21 controlate de Federația Rusă.

„Este de râsul găinilor, pentru că Federația Rusă, care a alungat sau a închis toată prea liberă vine să ne dea lecții de democrație. Pe noi ne interesează opiniile comunității internaționale şi ale cetățenilor noștri şi dacă vedeți, în clasamentele internaționale Republica Moldova stă mult mai bine decât Federația Rusă şi chiar unele state din UE când vine vorba de libertatea presei. Noi respectăm libertatea de exprimare iar cetățenii R. Moldova pot să audă de dimineața până seara cum cineva critică guvernarea, Așa ceva în Federația Rusă nu o să vadă și nu o să audă. Noi nu luăm lecții de democrație de la Kremlin”, a punctat președinta Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV.

Menționăm că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a solicitat la 30 octombrie CSE sistarea pe durata stării de urgență a șase posturi de televiziune și blocarea a 31 de portaluri prin intermediul cărora, Rusia ar încerca să influențeze alegerile locale din 5 noiembrie.

Este vorba despre posturile de televiziune Orizont TV, ITV, Prime TV, Publika TV, Canal 2 și Canal 3. Potrivit directorului SIS, aceste posturi TV, lansează „campanii de dezinformare” în interesul persoanelor incluse în listele de sancțiuni internaționale și promovează „narative geopolitice” în interesul Rusiei pentru a destabiliza situația din R. Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.