VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu: Le mulțumesc tuturor cetățenilor care au spus azi, într-o singură voce, că locul Moldovei este în Uniunea Europeană!

Președinta țării, Maia Sandu, a postat un mesaj de mulțumire pentru cetățenii care au participat astăzi la Adunarea Națională „Moldova Europeană”.

Le mulțumesc tuturor cetățenilor din țară și din diasporă, care au spus azi, într-o singură voce, că locul Moldovei este în Uniunea Europeană. Peste 80 de mii de oameni au cerut în Piața Marii Adunări Naționale aderarea Republicii Moldova la UEAcest vis a fost clădit de bunicii și părinții noștri, care acum 34 de ani, pe 27 august, au revendicat dreptul la libertate, unitate națională și la un viitor european. Este datoria noastră să înfăptuim acest vis, fiindcă noi suntem un popor cu credință, harnic și demn. Avem misiunea comună să facem Moldova mai bogată și mai modernă. Și acest lucru stă în puterea fiecăruia dintre noi. Să ne privim cu mândrie țara”, a scris Maia Sandu.

Totodată, președinta a subliniat că cetățenii au demonstrat astăzi că „ne unește dorința noastră comună de a trăi liber într-un stat european”.

Ne unește credința că moldovenii merită să fie fericiți la ei acasă și să-și decidă singuri soarta. Ne unește speranța că peste 7 ani ne vom uita în ochii copiilor Moldovei mândri de deciziile noastre și vom vedea optimism și bucurie. Dacă acestea sunt lucrurile care ne unesc pe toți, indiferent de etnie, limbă maternă sau ideologie politică, cu siguranță Moldova va fi în Uniunea Europeană. Este legământul generației noastre - să muncească cât este nevoie pentru ca următoarele generații să fie în familia europeană. Pentru că Moldova este Europa. Pentru că Moldova va fi Uniunea Europeană”, a mai scris șefa statului.

Reamintim că cetățenii prezenți la Adunarea Moldova Europeană au votat o Rezoluție, prin care au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.