VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mitropolia Basarabiei: Ne vom ruga să sporească dialogul și colaborarea cu partenerii noștri europeni

Mitropolia Basarabiei cheamă moldovenii să susțină viitorul european al Republicii Moldova ca să ”putem construi o societate mai justă, mai echitabilă, mai deschisă către lume și mai aproape de Dumnezeu”. În contextul Adunării ”Moldova Europeană”, Înaltpreasfințitul Petru a semnat o declarație prin care cheamă poporul să demonstreze că este determinat și dedicat idealurilor.

”Nădăjduim că integrarea europeană este calea pe care trebuie să o urmăm pentru a asigura un viitor mai prosper și luminos pentru toți copiii noștri. Prin consolidarea democrației, prin promovarea drepturilor omului și prin implementarea reformelor necesare, putem construi o societate mai justă, mai echitabilă, mai deschisă către lume și mai aproape de Dumnezeu. Aderarea la comunitatea europeană nu este doar un obiectiv politic, ci reprezintă aspirația noastră profundă de a ne alinia la condițiile de trai al țărilor europene, de a contribui la consolidarea păcii, stabilității și prosperității în regiunea noastră. Este o oportunitate de a beneficia de sprijinul și experiența comunității europene în diverse domenii, precum economia, educația, sănătatea, mediu și multe altele. Astăzi, într-o demonstrație de unitate și hotărâre, să ne exprimăm deschis și fără ezitare dorința noastră de a face parte din comunitatea europeană, susținând conducătorii țării care depun eforturi majore în acest sens. Să dăm dovadă că suntem o națiune determinată și dedicată idealurilor, că suntem pregătiți să ne asumăm responsabilitățile și să contribuim la construirea unei societăți mai puternice și mai unite”, se arată în declarația ÎPS Petru, mitropolit al Basarabiei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.