VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, în PMAN de Ziua Independenței: Moldova e o țară liberă și asta e puterea noastră

Republica Moldova e o țară liberă și asta este puterea noastră. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, la ceremonia de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”.

”Moldova e o țară liberă și asta e puterea noastră. Moldovenii vor să aibă libertatea de a trăi în pace și bunăstare în țara lor. De multe ori cei care luptă în linia întâi pentru libertate nu mai ajung să se bucure de ea. Plătesc cel mai scump preț.

Ei au luptat pentru libertate, iar noi o trăim și uneori uităm că ei și-au sacrificat viața pentru libertate. Noi suntem datori să o apărăm în fața populiștilor, în fața corupților și în fața mincinoșilor. Să prețuim libertatea și pe ea să construim bunăstarea tuturor”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, președintele a condamnat din nou invazia rusă în Ucraina

”Războiul nedrept al Rusiei împotriva Ucrainei ne arată clar prețul libertății. De șase luni, vecinii noștri ucraineni își apără casa și masa. Își apără libertatea cu arma în mână, cu prețul propriei vieți a lor și a copiilor lor, pentru că vor să trăiască liberi în țara lor, vor să-și decidă singuri viitorul și soarta. Noi am sărit în ajutorul vecinilor noștri ucraineni și ne-am împărțit cu ei din puținul pe care îl avem. O lume întreagă ne-a văzut așa cum suntem – o țară mică cu inimă mare. Condamnăm războiul deoarece condamnăm crima, condamnăm războiul pentru că iubim viața și iubim pacea”, a subliniat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat că R. Moldova poate deveni cu adevărat puternică doar în familia țărilor europene.

Reamintim că Republica Moldova marchează astăzi 31 de ani de independență.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.