VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

NATO și SUA vor să-și crească prezența în Artica, în contextul activității militare sporite a Rusiei în regiune

NATO şi SUA își semnalează intenţia de a-şi spori prezenţa în Arctica, în contextul activităţii militare tot mai intense a Rusiei în propriile regiuni arctice, relatează DPA.

„NATO trebuie să-şi crească prezenţa în Arctica”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, pentru ziarul Welt am Sonntag din Germania.

El a adăugat că Rusia este pe cale să-şi redeschidă bazele din epoca sovietică pe teritoriile sale arctice şi să staţioneze acolo arme de ultimă generaţie, cum ar fi rachete hipersonice.

China şi-a arătat, la rândul său, un interes tot mai mare în regiune, a mai spus Stoltenberg.

Vineri, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că va numi în premieră un ambasador în regiunea arctică. Planul, care mai trebuie aprobat de Senat, are ca scop promovarea „intereselor americane şi cooperarea cu aliaţii şi partenerii din Arctica”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

Regiunea arctică include teritorii care aparţin Rusiei, Statelor Unite, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei şi Suediei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.