VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MAEIE: R. Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIEI) a emis un comunicat prin care susține că R. Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate.

„Reafirmăm sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, menționează MAEIE.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri, 21 septembrie, o mobilizare militară parțială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operațiunii militare speciale” în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune. Măsurile vor începe chiar de astăzi.

Liderul de la Kremlin a spus în discursul adresat națiunii că regiunile ucrainene Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie au cerut organizarea unui referendum la alipirea la Rusia și că toate aceste teritorii fac parte din Novorusia (Noua Rusie).

Putin a mai declarat că va apăra voia cetățenilor din zonele denazificate Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.