VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sute de mii de ruși chemați la arme. Vezi cum va avea loc mobilizarea parțială

Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina, a anunţat miercuri, 21 septembrie, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, avertizând că aceasta reprezintă doar o mică parte din numărul oamenilor care puteau fi mobilizaţi în ţară.

Declarația lui Serghei Șoigu vine după anunțul de miercuri, 21 septembrie, făcut de președintele Vladimir Putin de mobilizare militară parțială în contextul războiului cu Ucraina.

„Vor fi convocaţi 300.000 de rezervişti”, a afirmat el într-un interviu televizat cu privire la numărul de persoane care vor chemate după decizia lui Vladimir Putin de a decreta o mobilizare parţială. Potrivit oficialului, Rusia dispune de un potenţial de mobilizare de 25 milioane de persoane, iar această mobilizare parțială e de 1% din totalul resurselor FR.

Ministrul rus a mai precizat că nu vor fi mobilizați oameni care nu au văzut armata sau nu au experiență de luptă. 

Totodată, mai multe canale de Telegram afiliate Kremlinului au distribuit un infografic care prezintă modul prin care va fi făcută mobilizarea parțială.

Astfel, în prima etapă, vor fi convocate persoane de până la 35 de ani cu ranguri militare inferioare și ofițerii între 45 și 60 de ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.